Argentina - Iguazu

(38 C varmt)

19 December - Buenes Aires, Tengo Backpackers

Vi gjorde lite Argentina shopping och vi mottes upp med Maries kusin, Agustina och at lunch pa varan BA favorit, Cabañas Las Lilas. GOTT att avsluta BA med den restaurnagen. En supertrevlig lunch, men fick aka tillbaka till hostelet for att ta vara saker att aka till Iguazu.

Bussen gick kl: 18.55 19/12 och vi skulle vara framme 18h senare. Vi kopte buss med Via Bariloche, lite dyrtsager alla, men nar vi jamforde var de samma prser 422 AR$.

Valj helt klart Cama nar ni skall aka langt, for de kan man boja ner satet och fa en okej somn. God middag och frukosten var kanske inte helt i min smak, filmerna som visades var totalskrap sa ha med en bra bok eller musik.


20 December - Iguazu Falls Brasilien side

Efter 18 h i buss sa anlande vi i Iguazu.

38 C varmt och svetten bara rinner traffade vi tva hallandare som akt samma buss med oss som vi delade taxi med till Hostel Inn. Det var lyxigt, stort och hade manga faciliteter tex pool!!..=)
Vi checkade in och kakade lite sedan skulle vi dra till den Brasilianska sidan i Iguazufallen, men vi hade just missat den sissta bussen. Sa vi hyrde en taxi (bussen kostar dock 45 AR$ T/R). Vi betalade 150 AR$ for en taxi som vantade pa oss nar vi var dar inne, vi tog den med hostelet sa den var saker.

Jag hade dock problem med att ga over gransen med mitt temporariska pass, men efter 45 min diskussion gick det. Intradet var 130 AR$ och da tog men en buss pa insidan vart man ville, vi hoppade av vid en mest kanda platsen "The Path of the Falls" for vi hade bara 3 h pa oss. Det ar obekrivligt hur vackert det ar. Man tappar andan. (Bilder kommer innim kort..)

Kan inte beskriva de i ord.

Nar parken stangde 18.30 tog vi taxin tillbaka och kopte biljetter till BBQ pa hosteket, inkl Tango show, 40 AR$. Helt okej pris, slapp vi aka tin till stan som var ca 30 min boprt, 20 AR$ med taxi, 1,75 AR$ med buss.

Det blev en liten Tangoshow och party, de tog upp oss i pubiken att dansa!!.....

NICE!

21 December - Iguazu Falls Argentina Side

Tidigt uppe for att fa en hel dag, bussen ifran hosteket kostade 7.5 AR$ och tog ca 35 min, intradet gar pa 85 AR$. Val inne fanns det massa turer man kunde ta: Bara battur i fallen 110 AR$ eller en jeep tur/battur + batturn i fallen 220 AR$, den tog vi.




Sa vi hoppade pa den direkt, in i jeepen, man sag inte sarskilt mycket pa jeepturen, men de var coolt att vara helt mitt inne i djungel, daremot batturen innen fallen var nice i en ribbat som svangde hit och dit och an fick se de vackra fallen och sedan turen in i vattenfallen. Man ser inte sa myckt for man ar i fallen och man blir totalt pisseblot, man for aven vattentorr vaska for sina vardesaker att stoppa undan.

HELT KLART AS COOLT!

Upp for att vandra runt bland fallen i ca 2.5 h. Helt obeskrivligt, dock skall man vara i parken tidigt, de var enormt mycket folk redan runt 12.30. Men an far bara njuta och strunta i folket. Var ocksa vaksamma over eran lunch, dessa sma roliga djur liknande lemurer tar garna hela mat kassen ifran dig. De ar inte farliga, men irriterande..=)





Vidare tog vi taget till Djavulsgapet, det ar ocksa halt kalrt coolt! det ar dar allt borjar och man blir pisseblot har ocksa. Sa passa era kameror!



Toget tillbaka till borjan av parken, en sista havanna och tillbaka till hostelet.

Packa sakerna och vila lite.

Kopte Buffen som erbjods pa hostelet 38 AR$ och kakade med vara nya vanner, 2 ifran England, 2 ifran Holland, 1 ifran Tyskland, 1 ifran Belgien och 2 ifran USA.

Sedan kom de bara som ett monsunregn, det bara forsade ner regn sa alla hoppade i poolen och pelade vollyboll och blev helt galna, aven sa klart lilla Ida. Vilken kvall!! Lera och vatten i hela sovrummet dagen dar pa...



22 December - Poolen

Tobbe akte hem ca kl 09.00 lamnade han mig. Jag la mig vid poolen och okadebrannan lite och sedan en tur in till stan, men de var helt galet varmt 46 C grader, de ar inte okej. Sa jag akte tillbaka till hostelet packade det sista och tog en taxi med Charlotte ifran Holland till busstationen.


Samma bolag tillbaka Via Bariloche, 416 AR$ kl 19.15

 

Sammanfattning av Iguazu:

Man maste besoka det!

Man tappar andan va att de se det! Hel otroligt, men det racker att ha satt det en gang.

Lite for varmt for min smak dock, aldrg ar svensken nojd..=)

Helt klart skall man kaka pa hostelet, det varmysigt och billigt.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0